Rart at vide » Roteknik
Generel teknik

Sid lige op, men afslappet. Årerne skal lige akkurat være fladt på vandet. Træk åre-bladet fri af vandet i tilbagetrækket. Tænk på rækkefølgen: ben, krops-sving, arme. Bevæg dig flydende gennem det hele.

Ro-teknik

Hvordan ror man. Det lærer du selvfølgelig på roklubbens roskole. Den har alle roere været igennem. Senere kan du videreuddanne dig til forskelllige grader af styrmand og du kan selv blive instruktør.

Herunder kan du få repeteret kundskaberne.

Basis roteknik

inspirationen til dette afsnit er fra Triton's website

1. Tilbagetrækket

Underbenet skal være lodret. Ryggen afslappet men lige. Armene strukket helt ud. og vristen parallelt med armene. Årebladet rører næsten vandet. Så en hurtig bevægelse hvor årebladet dyppes i vandet mens det er lodret. så det lige akkurat dækkes.
2. Benpresset

Hold armene strukket ud og kroppen lænet forover. Hold afslappen og læg presset og kræfterne i benene, men vær sikker på at åren er rigtig anbragt. Så opbygges presset.

3. Kropssvinget

Tip omkring bækkenet. Hold ryggen lige. Hold trykket og flyt ikke på hænderne.

4. Arm-trækket

Hænderne bevæges i en  lige linie. Hold bagdelen på plads, pas på ikke at komme til at rykke lidt fremad. Nu handler det om at trække med armene. Hold hovedet opad så der der plads til at trække tilbage

5. Tilbagetrækket

Nu gælder det tilbagetrækket i en hurtig bevægelse. Armene bevæges fra albuen. Årene bevæges stadig lodret og fri af vandet.
6. Skive åren

Årebladet drejes med et hurtigt klik.
7. Kroppen fremad

Omdrejningspunktet er bækkenet, selv om det på billedet ser ud til at være ryggen. Sid med ryggen lige, afslappen og ikke krummet. Hold årebladet lige akkurat fri af vandet.

8. Glide fremad

Vend årebladet lodret. Åren skal kun lige over vandet. Pas på ikke at trække nedad men hold hænderne i en lige linie.