Instruktionsweekend

Har du ikke roet før, starter din rokarriere på vandet med, at du kommer på et instruktionskursus. Du undervises af klubbens instruktører og lærer det mest grundlæggende om roning.

Man kan begynde at ro, når man er ca. 12 år.

Pris for instruktionskursus er 500 kr og det dækker selve kurset samt medlemsskab indtil 1. juli.

Vi skal på vandet allerede 1. aften, mød derfor omklædt eller klæd om i klubben.

Rotøj er almindeligt tætsiddende sportstøj, fx løbetøj er udmærket beklædning i en robåd. Trøjer, jakker og t-shirts bør ikke være længere end til ca. 20 cm under taljen, da du ellers risikerer, at tøjet kommer ind i hjulene på rullesædet. Husk en ekstra trøje eller vindjakke til at holde dig varm, når du skal styre båden.

Benyt sportssko som sidder godt fast på din fod. Hælen må ikke være for bred. Sålerne på dine sko bør ikke være alt for tykke eller bløde. Klipklapper er ikke egnet som rofodtøj.

Medbring også drikkedunk

Instruktionsweekend 2017

Uge 20 - Den 19.- 21. maj 2017

Fredag (Ungdom - torsdag)

Kl. 17.30 – 20.00: Velkomst, roning i ergometer (romaskine), sikkerhed, rotur 2-4 km

Kl. 20.00 – 21.00: Samvær med kaffe/the og kage, orientering om Silkeborg Roklub

Lørdag

Kl. 09.00 – 12.00: Teori om rotag, materiale gennemgang, klargøring af både, rotur 4-6 km

Kl. 12.00 - 13.00: Frokost

Kl. 13.00 – 13.30: Styreteknik og søvejsregler

Kl. 13.30 – ca. 16.00: Rotur 4-8 km, rengøring af både, udspænding

Søndag

Kl. 09.00 – 12.00: Klargøring af både, rotur 6 - 10 km (videofilmning), løfteteknik, Rokort

Kl. 12.00 - 13.00: Frokost

Kl. 13.00 - ca. 16.00: Teori om rotag og feedback på videofilmning, materiale gennemgang, afslutning og evaluering

Efter instruktion

Når instruktionsweekenden er ovre gælder det om at få roet så meget som muligt og melde sig til nogle arrangementer. Vi anbefaler at man ror mindst 2-3 gange om ugen det første år

Efter instruktion - under 18 år

Der er roning mandag og torsdag aften, hvor man bare kan møde op. Hold derudover øje på opslagstavlen og her på hjemmesiden for øvrige ture.

Efter instruktion - over 18 år

Der er roning mandag, tirsdag og onsdag aften og hvor man bare kan møde op. Hold derudover øje med Rokort, opslagstavlen og her på hjemmesiden for øvrige ture. Få mere information om rokortet her