Lad dig ikke snyde for en tur på vandet i vintersæsonen

30. oktober 2017 14:24 , af Helle Poulsen

Standeren er taget ned og vi er gået ind i vintersæsonen. Men som allerede meldt ud behøves vi ikke at gå i hi, der er stadig masser af muligheder for at vedligeholde formen ved både ergometertræning og svømning. Derudover er det også muligt at komme på vandet, nyde vinterlandskabet og den friske luft, men der skal vinterreglementet følges:

Hvem: Der skal være en vinter-styrmand i båden

Hvor: dagligt ro-område for B-styrmand. Ved roning hos andre klubber, skal der være en lokal styrmand med

Hvornår: Fra solopgang til –nedgang. Dog Remstrup Å indtil kl. 21.

Vejr og vandforhold: Middelvinden må ikke overstige 6 m/s. Roning ikke tilladt ved tåge, kraftig regn eller sne eller risiko for isslag. Tjek vejudsigten inden turen påbegyndes

Hvis vandet er under 10 grader, er roning kun tilladt i inrigger, gigbåde og coastalbåde.

Tjek vandtemperatur her: http://lb.datatjek.dk/langebro/

Både: Brug kun de både, der er markeret til vinterroning

Sikkerhed: Turbeskrivelse og forventet hjemkost skal fremgå af rokortet. Ved senere hjemkomst skal bestyrelsen kontaktes.

Redningsveste skal benyttes

Mobiltelefon skal medbringes

Roningen skal foregå med max 50 meter til søbredden. Dog må Brassø krydses i en lige linje fra pynten ved Gl. Hattenæs til indsejlingen til Klüwers kanal (Brillerne). I Paradiset må der krydses over ved Annekens Ø og Borres Ø.

Styrmandsskift: foretages på stille og roligt vand, hvor der kan bundes. Skift gerne oftere og på tid, således styrmanden ikke bliver for kold.

Ved kæntring: Søg land øjeblikkeligt! Ring 114 og til bestyrelsen. Ved livsfare ring også 112!  

Så hop i det varme tøj – og husk hue, halstørklæde og evt. handsker og en varm kop te eller kaffe. Det vil I ikke fortryde!