Silkeborg-roer udtaget til Nordiske Juniormesterskaber i JM 8+

24. juni 2019 22:26 , af Morten Hæk

Gennem forårsæsonen har vores to ældste juniordrenge, Max og Magnus, vedholdende og målrettet trænet sig tættere på årets første landsholdudtagelse for Silkeborg Roklub i 2019.

Der er i år en stor gruppe af stærke junior A og 2. års B drenge, så kampen om pladserne har været hårdere end set i flere år.

Udtagelseskriterierne er baseret på vinterens resultater i ergometer, Odense Langdistance, Copenhagen Regatta og Hamburg Junior Regatta. Efter Hamburg, i starten af juni, blev deadline for udtagelsen skubbet, da det fortsat stod uafklaret, hvem den skulle udgøre årets JM 8+ mandskab til Nordiske Juniormesterskaber, i Årungen, Norge, d. 29. juni.

Bruttotruppen af 1-åres drenge, 16 i alt, var derfor samlet i Holstebro i weekenden med henblik på at få fastslået det endelige mandskab. 3 dage, 7 træningspas og 14 x 1000m seat race skulle der til før der forelå en afgørelse:  6 roere fra Holstebro, 1 fra Roskilde samt ikke mindst vores egen Max Elleskov er blevet udtaget til at repræsentere Danmark ved NJM 🇩🇰 🇩🇰 🇩🇰

Magnus har banket seriøst på døren her i forårssæsonen, men måtte, på trods af rigtig fine præstationer i weekenden, desværre se sig slået på målstregen af lidt stærkere konkurrenter. Det er et barskt og ubarmhjertigt game, når niveauet spidser til!

Et KÆMPE tillykke skal derfor lyde til Max!

Udtagelsen er resultatet af det sidste års store træningsarbejde, indendørs såvel som på vandet, herunder også de mange ture til weekend- og dagssamlinger i Holstebro. I foråret har Max leveret flotte præstationer på vandet i 2- med Søren fra Holstebro og når 8-dønningerne efter JNM har lagt sig, skal sigtekornet stilles skarpt ind mod udtagelse til Baltic Cup, der i år afholdes d. 28.-29. september i Estland.

Det bliver i sandhed en lang og spændende sæson, som Max nu kigger ind i.